APS PRO KATANA REGULAR CUT PAD 127-142MM

5.96 incl. btw

APS Pro Katana Dual Layer polijstmachine pads is de nieuwste ontwikkeling van APS op het gebied van polijstsponzen en een consequente doorontwikkeling van de conisch gevormde polijstpads met de centrale perforatie. De APS Pro Katana polijstmachinepads zijn gemaakt van hoogwaardige “Made in Germany” schuimsoorten en maken zo perfecte polijstresultaten met een lange levensduur mogelijk.

APS Pro Katana polijstpads zijn zogenaamde dual layer pads en bestaan ​​uit twee verschillende schuimlagen. De eerste schuimlaag, de zogenaamde drukabsorberende laag, zit direct achter de stabiele klittenbandlaag. De drukabsorberende laag bestaat uit een superzachte en extra flexibele schuimlaag en heeft als taak de oneffenheden van het padoppervlak en een verkeerde houding van de machine tijdens het polijsten te compenseren. Deze eigenschap geeft de schuimlaag eronder (snijlaag) de grootst mogelijke flexibiliteit en bewegingsvrijheid, vooral op oneffen, geknikte en hellende oppervlakken.

Bij vrij roterende dubbelwerkende excentrische polijstmachines wordt de rotatiebeweging van de steunplaat of pad gecreëerd door de kinetische energie van de slagbeweging. De rotatiebeweging is een belangrijke factor in het verwijderingsrendement en is altijd wenselijk als extra beweging. Het probleem hierbij is dat de rotatiebeweging tijdens het polijsten zeer gemakkelijk kan worden gestopt door oneffenheden in het oppervlak of door een verkeerde positionering van de machine. Men spreekt van het zogenaamde kantelen. De drukabsorberende laag grijpt precies op dit punt in en compenseert op betrouwbare wijze de tijdelijke kanteling. Dit voorkomt effectief dat de rotatiebeweging wordt vertraagd en de pad werkt met de constante polijstprestaties.

Voor de snijlaag is gekozen voor een bijzondere combinatie van de 3 schuimtypes. Deze combinatie dekt niet alleen de meest frequent vereiste afnamecapaciteit, maar maakt ook een bijna traploze aanpassing aan de betreffende behoefte mogelijk. Speciale aandacht krijgt de groene Regular Cut Pad, waarvan de snijlaag is gemaakt van de momenteel modernste, thermisch stabiele schuimsoort. De thermisch stabiele schuimen geven veel minder warmte en vocht af en behouden gedurende de gehele periode een hoger percentage van hun oorspronkelijke druksterkte. Deze eigenschap maakt een hogere contactdruk mogelijk voor effectievere verwijderingssnelheden.

APS Pro Katana Dual Layer polijstmachinepads hebben een conische schuimuitsnede en voorkomen schade aan de polijstpad van de steunschijf door overmatige druk of kantelen. Tegelijkertijd zorgt de aflopende aflopende helling voor een gemakkelijkere toegang tot probleemgebieden en depressies en voor een volledige visuele controle in het randgebied.

Een ander hoogtepunt van de APS Pro Katana Dual Layer polijstpads is de centrale perforatie. Dit zorgt voor een efficiënte koeling van de steunschijf door een betrouwbare afvoer van warmte. Bovendien kunnen de pads veel gemakkelijker op de steunschijf worden gecentreerd.

De Regular Cut-versie van de groene APS Pro Katana Pad is ideaal voor gebruik met milde en grove fijne slijppasta’s voor de efficiënte correctie van middelgrote en sterke lakdefecten en diepe swirls

4 op voorraad

Categorieën: ,