Wat is car detailing?

Wat is detailing?

Autopoetsen of detailing? Hier zit wel degelijk verschil tussen. Detailing gaat verder waar het normale autopoetsen stopt. Het is bij het detailing de kwaliteit die voorop staat en niet de kwantiteit. Deze kwaliteit wordt mede behaald door van het juiste gebruik van de juiste machines met de juiste producten, deze combinatie kan bij iedere auto weer verschillend zijn. Het is de aandacht voor kwaliteit die voor uw auto het grote verschil maakt tussen het autopoetsen en detailing. Bij het detailing is er aandacht voor uw auto en wordt er gekeken en geluisterd naar uw wensen. Er wordt gekeken naar details, die maken toch het verschil. Detailing kost tijd, maar levert een ongeëvenaard resultaat op. it’s all in the detail.

27747820 1581451115307964 1531696800162120546 o

Polijsten? Wax of coating?

Door het polijsten worden de glans en de kleur weer optimaal naar voren gehaald, polijsten is van groot belang om een goed resultaat te behalen. Voor het optimale resultaat moet de lak eerst nog gekleid worden, aanslag of gehecht vuil die zelfs bij het grondig wassen niet verdwijnt wordt dan ook verwijderd zodat de lak echt schoon is voor het polijsten. Bij het polijsten wordt er een minuscuul laagje (lees microns (μm)) van de lak af gehaald, bij de meeste moderne auto’s is dat de blanke lak. Doordat er werkelijk een stukje lak verwijderd wordt, zijn de krassen ook echt verwijderd en niet gemaskeerd, dit zorgt ook voor de optimale glans. Het is daarom zeer belangrijk om de lak weer goed te beschermen door een glascoating of een wax. Deze glascoating of wax zorgt voor een nieuwe beschermlaag van de lak. Het is dus belangrijk dat dit op de juiste manier wordt toegepast. Wij gebruiken glascoatings voor optimale bescherming van uw lak, u kunt natuurlijk ook kiezen voor een hoogstaande wax. De standtijd van een wax is over het algemeen korter dan de standtijd van een coating. Houd er rekening mee dat een wax behandeling vaker onderhoud nodig heeft dan een coating. Het is natuurlijk wel afhankelijk welke wax of welke coating. Er zijn verschillende coatings en ook verschillende waxen. Voor iedere wens is er een toepassing. De standtijd van waxen lopen uiteen van 4 weken tot 1 jaar, de standtijden van de glascoatings lopen uiteen van 2 jaar tot maar liefst 7 jaar. De standtijd van een coating of een wax is natuurlijk ook zeer afhankelijk van het gebruik en het onderhoud van uw auto. Uiteraard behoort periodiek onderhoud ook tot de opties.

Meer informatie of een afspraak maken? Dit kan via de volgende pagina: Afspraak maken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.